Čo robiť s upchatým odtokom?

Predstavte si, že si dávate rannú sprchu, no voda, ktorá by normálne mala odtekať, akosti „stojí“ a hromadí sa vám pri nohách. Je to nepríjemná predstava, čo značí starosti. Starosti s odstránením tohto problému, pretože pochopiteľne táto voda sa tu nemôže hromadiť večne. Musí odtekať a s tým treba niečo spraviť!

žena sa sprchuje

Zo všetkého najskôr je dôležité poznať príčinu tohto stavu. Tou konkrétnou príčinou je upchaný sprchový odtok, ktorý si teda pýta prečistenie. S tým vám mimochodom rýchlo a bez zbytočných problémov vie poradiť krtkovanie Modra AB-Krtkovanie so svojimi odbornými postupmi.

V mnohých prípadoch sú ľudia prekvapení, čo takýto servis zistí, aká bola príčina upchania. Horšie je to aj s tým, že v prípade usadenín začíname cítiť nepríjemný zápach a samozrejme sme svedkami neprirodzene pomalého odtekania. Ťaživými faktormi sú hlavne hrubé usadeniny, čo si žiadajú rýchle odstránenie. Ak ale predsalen chcete vyriešiť tento problémom sami, môžete sa pozrieť na niekoľko tipov.

vytopený interiér

Začnime tipmi, čo poukazujú na možné príčiny upchania.

K ním sa môže radiť napríklad mydlo, respektíve jeho zvyšky, čo sme omylom spláchli a teraz sa miešajú s vodou, čím sa tvoria hrubé zvyšky, čo dokážu sprchový odtok zapchať pomerne ľahko. Ďalej sú to tiež vlasy a chlpy, respektíve ak sú z nich väčšie chumáče, ktoré stekajú do odtoku a ten následne upchávajú. Niekedy sú ale faktorom dokonca korene, čo sem prenikli cez trhliny v potrubí.

Teraz sa následne môžeme pozrieť na tipy, ako sa môžu dať usadeniny odstrániť (na vlastnú päsť a bez odborného servisu).

Starým známym riešením je použite takzvaného zvonu, s ktorým spravíte pár silných pohybov hore a dolu, čím by sa odtok mohol uvoľniť. V opačnom prípade môžete skúsiť použiť vriacu vodu, čo slúži na prečistenie odtoku. Tým pádom spomeňme aj ďalšiu možnosť spojenú s použitím žeravých chemikálií.